• Nu nog BTW-korting van 21%
  • Terugverdientijd binnen 10 jaar
  • Draag bij aan een beter milieu

Collectief zonnepanelen aankopen?

Wilt u zonnepanelen aanschaffen door middel van een wijk of buurtcollectief? Lees dan onderstaand artikel over de voor- en nadelen van een zonnepanelen collectief.


Er bestaan tegenwoordig collectieven waar voor u zich kunt inschrijven om bijvoorbeeld met de hele buurt of wijk zonnepanelen aan te schaffen. Dit werkt zo: Indien een vooraf ingesteld minimum aantal huishoudens mee doet aan een dergelijk collectief, koopt dit collectief gezamenlijk zonnepanelen. Dit kan voordelig zijn in uw aanschaf kosten voor zonnepanelen. Het minimum aantal huishoudens voor een collectief varieert van tien tot duizenden huishoudens. Hoe meer huishoudens mee doen, hoe hoger de korting. Deze kortingen liggen meestal tussen de 1 en 15%.


Het meedoen aan een collectief kan echter ook nadelig zijn Dit omdat het beslissingstraject lang kan duren en de beslissing welke installateur de opdracht gaat uitvoeren collectief wordt bepaald. Aangezien er veel verschil zit in de kwaliteit van zonnepanelen die van grote invloed zijn op uw terugverdientijd, adviseren wij u ook zelfstandig installateurs uit te nodigen voor een offerte. Op deze manier kunt u meerdere offertes vergelijken met de offerte van een collectief in uw wijk of buurt. Op de pagina Kwaliteit zonnepanelen kunt u meer lezen over de verschillende soorten zonnepanelen die er op de markt zijn.


Maak een vrijblijvende afspraak met uw zonnepanelen installateur, zodat u exact weet welke kwaliteitsverschillen er zijn tussen verschillende soorten zonnepanelen.


Vergelijk nu Gratis en Vrijblijvend offertes van installateurs uit uw regio!

Offertes aanvragen

Offertes aanvragen

Hulp nodig?

Bel +31(0)71-5601677

Hoe werkt het?

  • Vul uw postcode in
  • Omschrijf uw opdracht
  • Ontvang en vergelijk meerdere offertes
  • Kies uw opdrachtgever
185.000 huishoudens
gingen u voor